Boekhouder ontslagen?

Boekhouder uitsparen?

Overwegend gebruiken  alle ondernemers wel een on- of offline boekhoudprogramma. Het is bijna niet meer weg te denken in dit digitale tijdperk. Naast alle tijdsbesparing die het geeft is het ook gewoon erg prettig om de zaakjes op orde te hebben. De programma’s zijn foutloos en we hebben een actuele status van ons financieel overzicht. Maar met al die perfectie hebben we dan de boekhouder niet meer nodig?

Zelf doen

Voor veel ondernemers is één van de belangrijkste redenen om zelf de boekhouding te doen de kosten. Het inschakelen van een boekhouder of accountant is een kostbare aangelegenheid. Het uurloon van een boekhouder of accountant ligt vaak erg hoof en de algemene gedachte gang is dat je er zo weinig voor terug krijgt. We vergeten vaak gemakshalve dat de wetgeving regelmatig wijzigt en dat vaak ook voor ons van invloed is.

Uitbesteden van de boekhouding

De reden om de volledige boekhouding uit te besteden is om zelf meer tijd te kunnen besteden aan de werkzaamheden waarmee zij geld verdienen. Ook is het vaak om zelf niet geconfronteerd te hoeven worden met cijfers, daar waar de meeste ondernemers hoofdpijn van krijgen, ondanks dat het een vitaal onderdeel is van je bedrijf.

Help ik zoek een boekhouder

De oplossing

Een zeer goede oplossing is om samenwerking te zoeken met je boekhouder of accountant. Je hebt dan welde lusten maar niet alle lasten. Het eenvoudige invoerwerk en de voorbereidingen kunnen door de ondernemer zelf gedaan worden en de uitwerking en advisering is voor rekening van de boekhouder of accountant. Zo blijf je zelf op de hoogte van de bedrijfsmiddelen en kunnen de overige en vaak specialistische werkzaamheden worden uitbesteed. Een echte win-win situatie dus.

Het juiste boekhoudpakket voor een goede samenwerking

Bepaal samen met je boekhouder of accountant het juiste boekhoudpakket. De meeste accountants hebben vaak de mogelijkheid om online in jouw boekhouding te werken. Zo kunnen zij controle houden over de cijfers en eraan werken wanneer het hen past. Zo wordt er geen dubbel werk gedaan en betaald u echt alleen maar voor de expertise van de accountant.

Tot slot,

Meer weten over boekhoudpakketten of boekhoudmodules, lees dan ook onze andere blogs over het kiezen van de juiste boekhoudpakket.

Scroll naar boven